Μαλλιά που πέφτουν; Μην απελπίζεσαι!

Πόσες φορές έχετε κοιτάξει την βούρτσα σας μετά το λούσιμο και έχετε                 αναστενάξει βλέποντας όλες εκείνες τις τρίχες; Μην απελπίζεσαι!

Φαντάσου τα μαλλιά σου σαν χορτάρι σε έναν κήπο. Κάποιες εποχές του χρόνου, το χορτάρι μεγαλώνει πιο γρήγορα και πιο πυκνό. Άλλες εποχές, ξεραίνεται και πέφτει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας!

Η εποχιακή τριχόπτωση είναι σαν ένα φυσικό “κούρεμα” που κάνουμε τα μαλλιά μας δύο φορές το χρόνο, συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Είναι σαν ένα είδος ανανέωσης, όπου τα παλιά, πιο αδύναμα μαλλιά πέφτουν και στη θέση τους φυτρώνουν νέα, πιο δυνατά.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

  • Κύκλος ζωής της τρίχας: Κάθε τρίχα έχει τον δικό της κύκλο ζωής. Υπάρχουν φάσεις ανάπτυξης, ξεκούρασης και τελικά πτώσης.
  • Εποχιακές αλλαγές: Οι αλλαγές στις θερμοκρασίες και στις ώρες της ημέρας επηρεάζουν τον κύκλο ζωής της τρίχας.
  • Γενετικοί παράγοντες: Η τάση για εποχιακή τριχόπτωση μπορεί να είναι κληρονομική.
  • Στρες και διατροφή: Το στρες και μια ανεπαρκής διατροφή μπορούν να εντείνουν το πρόβλημα.

Μην ανησυχείς αν παρατηρήσεις περισσότερες τρίχες στην βούρτσα σου αυτές τις εποχές. Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και συνήθως διαρκεί λίγες εβδομάδες.

Φυσικά υπάρχουν λύσεις που μπορούμε να βοηθήσουμε. Από απλό μασάζ του τριχωτού, βιταμίνες και μέταλλα ως συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά σαμπουάν για βελτίωση της καθαριότητας της ρίζας μέχρι και θεραπευτικές αμπούλες για τοπική εφαρμογή.

Στο φαρμακείο μας σε συνεργασία με την εταιρία Labo https://www.labosuisse.com/en/ και τις εξειδικευμένες θεραπείες τους Crescina προσφέρουμε συμβουλές για βελτίωση του φαινομένου μετά από ανάλυση του τριχωτού της κεφαλής σας με microcamera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
Add to cart